Uvdal har ikke valgt slagordet ”tettere på naturen” for ingenting – her har du alt naturen har å by på rett utenfor døren, sommer som vinter. Gå tur på Hardangervidda, stå på ski i nypreparerte løyper eller besøk ulven på Langedrag!

Vinter i Nore og Uvdal

Uvdal Skisenter

Her er alt fra brattheng til slake lange løyper – ny terrengpark – kveldskjøring – en av Norges beste steder for løssnøkjøring fra vidda og ned i småskogen.

 

Mat og drikke finner du både i Varmestua og i Fjellkafeen, og mot kvelden kan det kanskje passe med en tur innom afterskien i lavvoen?

 

For mer informasjon se Uvdal Skisenter

 

Langrenn

Vinterstid er Uvdal et vinterparadis med over 400 km langrennsløyper både på vidda og nede i dalen.

 

For en komplett oversikt over oppkjørte løyper, se skisporet.no

 

Hundekjøring

Langedrag Naturpark tilbyr Hundekjøring både på barmark om sommeren og som større turer på vinteren. Med vind i ansiktet, ser du det vakre landskapet blafre forbi og hører lyden av mange små poter mot snø - sjelden får man en slik sjanse til å være i kontakt med naturen. Å kjøre med hundespann er en uforglemmelig naturopplevelse.

 

For mer informasjon se Langedrag.no

 

 

Isfiske

For isfiskeren er Tunhovdfjorden, Pålsbufjorden og Norefjorden tradisjonsrike vann for pilking etter flott røye og ørret. Fiskekort, kart og flere turforslag fås på Turistkontoret på Rødberg.

 

For mer informasjon se iNatur.no og visithardangervidda

 

Vinter Paintball

Paintball er et populært spill for skoleturer, utdrikningslag og firmaer på tur, samt selvfølgelig for vennegjenger. Adrenalinet bruser i årene når man springer over banen på jakt etter flagget eller sitter gjemt og sikter på motstanderen. Aktiviteten spilles hele året

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no og FullOn.no

 

 

Isbanekjøring

Dagaliopplevelser tilbyr bilkjøring på isbane i vintersesongen. Banene er minimum 1 km lange og med utfordrende utforming. Med ispiggene vil du føle at du har full kontroll på det glatte underlaget.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no

 

Akebakker

Vi har flere isbaner på Numedalslågen. Banene ligger med adkomst fra vår base på Dagali Flyplass, slik at det passer fint inn sammen med andre aktiviteter når vi lager arrangement for større grupper.Alle bilene er rigget med veltebur, rallysete, 4-punkt sele og man kan velge mellom rallypiggdekk eller vanlige piggdekk.

 

Banene er minimum 1 km lange og med utfordrende utforming. Med ispiggene vil du føle at du har full kontroll på det glatte underlaget.

 

 

Kjelkekjøring

Dette er en opplevelse som passer for de aller fleste!

 

For mer informasjon se dagalifjellpark

Langedrag

Langedrag holder åpent hele året og hver årstid byr på nye og spennende opplevelser.

 

For mer informasjon se Langedrag.no

 

Guidet Skitur

Bli med FullOn på tur i den norske fjellheimen, kryss Europas største høyfjellsplatå, opplev den største nasjonalparken i Skandinavia.

 

For mer informasjon se FullOn.no

 

 

Snøscooter safari

En flott tur i vakkert norsk vinterlandskap. En rolig fin tur for hele familien. Her kan det hende at vi ser elg, rådyr, ørn og andre flotte dyr.

 

Du trenger ikke å ha tidligere erfaring med snøscooter for å være med på vår scootersafari!

 

For mer informasjon se dagaliopplevelser.no

 

 

Snøscooter på bane

Dagali Opplevelser har forskjellige snøscooterbaner, på alt fra 1 til 5 km. Banen består av flere svinger og rette strekker, så man får virkelig kjørt seg. Dette er en utrolig morsom og spennende aktivitet. Du vil ikke angre!

 

For mer informasjon se dagaliopplevelser.no

 

 

Kiting

Snøkiting er fartsfylt sport som har alt man trenger! Uvdal er ett perfekt sted for Kiting, med kort vei opp til høyfjellet med gode vindforhold store deler av året. Det tilbys kurs på dagalifjell og veggeli

 

For mer informasjon se ivinden.no

 

 

Airboard

Airboard er en av de morsomste aktivitetene du kan gjøre på snøen. Med nesa noen centimeter over bakken suser du nedover. Farten føles vanvittig høy.

 

For mer informasjon se Dagalifjellpark.no

Bygdetunet

Bygdetunet er ett flott stoppested sommer som vinter. Gå rundt på det fantastiske tunet, eller ta turen innom en av de åpne dagene i vinter.

 

For mer informasjon se Nore-og-uvdal-bygdetun.no

 

 

 

Powerturn Buggy

Som de eneste i Norge, kan Dagaliopplevelser tilby den morsomme aktiviteten – Powerturn Buggy! Buggiens to kontrollspaker har både gass og brems. Dette gjør at du kan utføre utrolige stunt, som å snurre rundt på stedet og gå opp på to hjul.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no

Jul på Langedrag

Før jul blir det stemningsfulle dager med førjulsaktiviteter. Det myldrer av liv i stall og fjøs, og ulv, gaupe og fjellrev har tatt vinterpelsen på.

 

 

Langedrag kan tilby et mangfold av aktiviteter innen friluftsliv, hundekjøring og aktiviteter med dyrene på gården.

 

For mer informasjon se Langedrag.no

 

Turistkontoret

Tlf.: +47 32 74 13 90

E-post: post@uvdal.no

Postadresse: Postboks 7, 3631 Rødberg

Besøksadresse: Turistkontoret, Sentrum 43,

3630 Rødberg

Åpningstider i Høstferien:

Mandag, torsdag og fredag: 10 00 - 16.30

Lørdag;: 10-14

Søndag: Stengt

Nore og Uvdal kommune

Besøkadresse: Kommunehuset Rødberg

Postadresse: Sentrum 16, 3630 Rødberg

Telefon: 31 02 40 00

Epost: post@nore-og-uvdal.kommune.no

Åpningstider: 08:00 (tlf: 8:30) - 15:30