Fantastisk utsikt fra fjelltoppene, Sjarmerende bygninger generasjoner tilbake, og spennende aktiviteter for hele familien.  Nore og Uvdal har noe for enhver smak.  Se alle våre sommer aktiviteter i listen under.

Sommer aktiviteter i Nore og Uvdal

Jakt

I nore og Uvdal er jaktmulihgetene mange. Med Hardangervidda Nasjonalpark er det muligheter for både villreinjakt, storvilt og småvilt.

 

For mer informasjon se  Øvre Numedal Statsalmennings nettsider

 

 

Gå og vandreturer

Hardangervidda er Europas største høyfjells-platå, Norges største villreinområde og det sydligste området med arktisk preget flora og fauna. Området er et eldorado for de som liker å gå i fjellet, fra hytte til hytte er det mulig å gå både sommer og vinter, og man kan fiske  i utallige fjellvatn. Her kan du få deg en god og lang fjelltur eller en mindre ettermiddagsøkt, bare en 30 minutters kjøretur fra Rødberg.

 

For mer informasjon se dnt.no

Sykle

Man kan oppleve mye på sykkel i Uvdal. Numedalsruta går rett igjennom Uvda, og er en 280 km lang sykkelrute fra Geilo via Kongsberg til Larvik, hovedsakelig langs lite trafikkerte veier i ett vakkert variert landskap. I Nore og Uvdal går ruta igjennom Smådøl, en naturskjønn strekning på 35 km fra Ånevatn til Rødberg. Foretrekker du å finne din egen rute har Dagalifjell, Imingfjell i Jønndalen og langs Normansslepa inn til Hardangervidda.

 

 

Fiske

Nore og Uvdal er det rike fiskemuligheter, enten nede i dalen med Numedalslågen og tilhørende fjorder, eller i alle de ulike fjellpartiene som kommunen vår er omringet av. Hardangervidda med Numedalslågen, Heinelva og Djupa innbyr til godt ørretfiske for den som liker å gå i fjellet. Norefjorden, Numedalslågen og Uvdalselva tilbyr gode fiskemuligheter nede i bygda. I Tunhovdfjorden, som er kjent for flott fiske, kan du f.eks. kombinere fisking med et besøk på Langedrag Naturpark.

 

For mer informasjon se iNatur.no eller visithardangervidda

Ridning

Det bor en liten drøm i mange av oss om å ri over høye fjell, raste i frodige daler og oppleve samspillet mellom natur, hester og mennesker.

 

Det finnes flere aktivitettilbydere i området som tilbyr hesteridning.

 

Kanopadling

Med kano og kajakk får du tilgang til natur som ellers kan være nærmest uframkommelig. Padling i elv, stille strømmer og innsjøer er alle ulike opplevelser, men alle gir deg en unik nærhet til naturen.

Langedrag Naturpark

Langedrag Naturpark er en yndet destinasjon for barnefamilier og turister. Fjellgården ligger som et Soria Moria-slott på 1000 m.o.h. midt mellom Numedal og Hallingdal.. Det er et yrende dyreliv på Langedrag med rundt 300 dyr fordelt på 20 forskjellige arter. Besøkende kan være med inn og hilse på ville dyr som ulv, gaupe, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr. Om sommeren arrangeres rideshow, rideleir, seterdager og andre aktiviteter. Vinterstid er hundekjøring en populær aktivitet. I helgene kan du overnatte her og ta del i livet på gården! Langedrag tilbyr overnatting hele året.

 

For mer informasjon se www.langedrag.no

Bygdetun og Stavkirker

La deg fascinere av stavkirkene våre, vi har fire av de totalt 28 gjenværende her til lands. Hør historiene fra de gamle gårdene og middelaldertunene. Nore stavkirke ligger ved Norefjorden og ble bygget som en korskirke rundt 1167. Den hadde svalganger, kor og korsarmer med apsis, noe som var svært sjeldent på denne tiden. Kirken ble delvis ombygd på 1600- og 1700-tallet. Skip og kor har rester av vakker bemaling fra 1655 og 1683. På samme måte som i Uvdal stavkirke er treskurden i Nore svært kunstferdig utført. Skipets vestportal har rikt utskårne dekorasjoner med bladranker og dyreornamentikk.

Stand Up Paddleboarding

Lær Stand Up Paddleboarding med FullOn. SUP er verdens raskest voksende sport noen gang og øker i popularitet ikke bare i utlandet. I løpet av en økt med FullOn vil du tilegne deg et solid grunnlag for stående padling, som du lett tar med seg videre for egenutvikling. Ved å padle stående får du også ett helt nytt inntrykk av livet i vannet, og du får mulighet til å se vannet, bunnen, fisk og stein bedre en ved å sitte i en båt.

 

For mer informasjon se FullOn

 

Rafting

Rafting er en actionfylt aktivitet som passer alle Numedalslågen byr på storslått natur og store flotte stryk. Dagaliopplevelser og Full on tilbyr ulike typer rafting turer som passer for alle alders grupper. Ved å ta i bruk forskjellige stryk i Numedalslågen kan de tilby alt fra tøffe ekstreme turer til familieturer med vannlek.

 

For mer informasjon se  FullOn.no og Dagaliopplevelser.no

 

 

Kajakkskole

Prøv Kajakkpadling med FullOn. Kurset fokuserer på dine personlige mål og viser deg gleden ved elvepadling. FULL ON tilbyr varierte kurs innen forskjellige vanskelighetsgrader og varighet.

 

For mer informasjon se FullOn.no

 

 

Elvebrett

 Du får en opplevelse i ett med elven, der du kan surfe, forsere elvestryk og virkelig kjenne på naturkreftene.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no

 

 

 

Juving

Utforsk det gjemte Ølmosjuvet, rappeller, hopp og skli ned vannfall og bergvegger. Opplev naturen i områder som er utilgjengelig uten spesialutstyr og opplæring, og nyt følelsen av nye erfaringer, trygt guidet av profesjonelle  instruktører. Juvturen tilbyr morsomme vannsklier, hopping i jettegryter og rappellering.

 

 

Dresin

På den nedlagte, men intakte Numedalsbanen kan du kjøre

dresin. Turen preges av fantastiske naturopplevelser langs

Numedalslågen, Kravikfjorden og Norefjorden. Numedalsbanen, som gikk mellom Kongsberg og Rødberg, sto ferdig i 1927. Fra Veggli til Rødberg kan du sykle dresin på timebasis eller leie den til neste dag.

 

For mer informasjon se veggelivertshus.no

 

Langedrag Klatrepark

Langedrag har en artig klatrepark og vår guide tar små og store med på en morsom tur i klatreskogen! Turen varer ca 2 timer og gir deg utfordringer på forskjellig nivåer. Her er det utfordringer for store og for små, og en tur i klatreparken er verdt et besøk. Dette gir noen og enhver muligheten til å sette seg selv på prøve!

 

For mer informasjon se Langedrag.no

 

 

 

Bilslalom

I sommersesongen tilbyr Dagaliopplevelser bilslalom på en utfordrende asfaltbane. På vinteren er det også mulig å kjøre, da på snø!Vi starter med litt kjøretekniske tips, før man får prøve seg på banen.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no

Sevletunet

Fiske i dam, elv og fjord. Båt, kano. Sauna, vedfyrt badestamp ute, grillstue/moderne årestue, gapahuk m. peis. Kubbespill, andre spill. Lekestue. Gå tur med vår kjempesnille hund?

 

For mer informasjon se sevletunet.com

 

 

Go-Cart

Gokart er populært hos alle slags grupper, særlig er skoleturer og utdrikningslag gjengangere, men også mange firmaer ønsker en gokartcup som en del av en større pakke.

 

Vi kan også tilby barne-karter, dvs. en mindre gokart som er tilpasset de mellom 8 og 12 år.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser og FullOn

 

Rappelering

Rappellering er bade en flott naturopplevelse, og en enorm utfordring på en gang. Dagaliopplevelser tilbyr rappelering i  en ca. 40 meter høy fjellvegg. Utsikten over Dagali er fantastisk.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no

Paintball

Paintball er et populært spill for skoleturer, utdrikningslag og firmaer på tur, samt selvfølgelig for vennegjenger. Adrenalinet bruser i årene når man springer over banen på jakt etter flagget eller sitter gjemt og sikter på motstanderen.

 

For mer informasjon se FullOn og Dagaliopplevelser

Powerturn Buggy

Som de eneste i Norge, kan dagaliopplevelser ilby den morsomme aktiviteten – Powerturn Buggy! Buggiens to kontrollspaker har både gass og brems. Dette gjør at du kan utføre utrolige stunt, som å snurre rundt på stedet og gå opp på to hjul.

 

For mer informasjon se Dagaliopplevelser.no

Julehuset

Julehuset er en liten, koselig og litt annerledes gårdsbutikk hvor man kan finne alt fra nisser til håndarbeid til skinn. Om sommeren har julehuset også salg av is, kaffe og vafler i vognskjulet. Vi har åpent fra 1. juli og frem til 20. desember.

 

For mer informasjon se Julehuset-numedal.no

 

Turistkontoret

Tlf.: +47 32 74 13 90

E-post: post@uvdal.no

Postadresse: Postboks 7, 3631 Rødberg

Besøksadresse: Turistkontoret, Sentrum 43,

3630 Rødberg

Åpningstider i Høstferien:

Mandag, torsdag og fredag: 10 00 - 16.30

Lørdag;: 10-14

Søndag: Stengt

Nore og Uvdal kommune

Besøkadresse: Kommunehuset Rødberg

Postadresse: Sentrum 16, 3630 Rødberg

Telefon: 31 02 40 00

Epost: post@nore-og-uvdal.kommune.no

Åpningstider: 08:00 (tlf: 8:30) - 15:30